Meist

Kindral & Tšilli

Lohe Kindral pole alati olnud lohe. Ega ta pole alati olnud ka kindral. Kindraliks sai ta nüüdseks juba ligi 10 aastat tagasi, kui ta oli ametis sõduri baasoskuste kursusel rühmavanemana. Kõikide muude ko
hustuste kõrval andis ta ka erinevaid tunde kursantidele. Üheks neist oli tund selle kohta, kuidas pöör
duda kõrgemas auastmes isiku poole. Tol ajal aga polnud tal sellist auastet, mis oleks vajanud pöördumist. Niisiis otsustas ta olla seal tunnis kindral. See aga jäi kursuslastele külge. Nii pöörduti ta poole ka edaspidi “Härra kindral”. Ja seda siiani.

Mõningaid aastaid hiljem, töötades ühes koolis, oli härra kindralil külas ta sõber ühest taani sõpruskoolist. Loomulikult ei tulnud sõber tühjade kätega. Tal oli kaasas üks imelik jook. See oli veel tol ajal mitte lohele, päris ootamatu ja karm kogemus. See jook oli alguses magus ning maitses nagu lagrits. Küll aga loetud sekundeid hiljem oli ta suus orkaan, mis vaheldus okastraadiga. Mõlemad kinnitasid, kui ühest suust, et see oli päris kole jook. Küll aga umbes 20 minutit hiljem otsustati, et “see polnud ju nii halb” ning prooviti uuesti…

Tahad teada mis jook see oli? Ega me ole kadedad. See oli Chilli Klaus’i Ghost Bitter Chili Skud Vindstyrke 12. Kes hästi otsib, saab ka seda ise veel tänapäeval proovida.

Lohede tulek

Peale neid shotte oli süttinud tšilli vaimustus. Küll aga tekitas see omajagu muresid. Tol ajal polnud eestist kusagilt miskit vürtsikat võtta. Hessi kanawrap ei lähe arvesse. Ainuke võimalus muret lahendada, oli hakkata ise tšillisid kasvatama. Esimese aasta seemned said tellitud Ameerika Ühendriikidest, Pepper Joe kasvatusest.

2018 aasta sügisel said proovitud esimesed oma kasvatatud mustad jalapenod ning korjatud esimene saak.

Valminud tšillidest sai keedetud ka esimene kaste. Selle nimeks sai “Lohestarter”, mis osutus pere ja sõprade seas väga populaarseks. Sama retsepti järgi tehtud kastet võib leida ka meie veebipoest ja ikka Lohestarteri nimega.

Lohe Kindrali sünd

Saanud julgust ja indu positiivsest tagasisidest, otsustati hakkata eksperimenteerima erinevate tšilli sortidega, nende töötlemisega huvitavatel viisidel ning lisama toitudele, kus neid tavaliselt ei leiaks. Üheks lemmikuks sai tšilli kaunade suitsetamine, tehes neist chipotlet. Prooviti teha ka näiteks majoneesi, jäätist, karamelli komme ning beseed. Soovides pakkuda oma tooteid ka teistele, sündis Lohe Kindral.

Alustavatele tšilli gurmaanidele sobivad nosimiseks rohelise lindi ja ühe pipraga märgistatud lohe tooted. Need on täis tšilli maitset aga vähese teravusega.

Kollase lindi ja kahe pipraga on märgistatud tooted, mis on keskmise kangusega. Tuntav teravus ja mitmekülgne tšilli maitse.

Kogenud lohedele sobivad tooted, millel on punane lint ja kolm pipart. Erinevate tšillide rikkalik maitse ning kestev teravus.